Parochiële Caritas Instelling West Betuwe

Werkgroep Varik


In de loop van de jaren hebben weldoeners vermogen nagelaten aan de Parochiële Caritas Instelling (PCI). Aan de nalatenschap was de opdracht verbonden om mensen/gezinnen in nood te helpen. Om recht te doen aan voornoemde opdracht van de weldoeners, spant de Caritas Werkgroep zich voortdurend in om hulpvragen te lokaliseren en hulpbehoevenden te ondersteunen, op deze wijze draagt zij zorg voor de medemens in nood daar waar de burgerlijke overheid er niet aan toe komt.


Oog en oor

Binnen onze R.K. Geloofsgemeenschap H.H. Petrus en Paulus is goed contact met de Pastoraatsgroep van deze locatie. Zij zijn het oog en oor van de locatie.  

De locatie Varik bestaat uit de volgende dorpen: Ophemert, Varik, Heesselt, Est, Opijnen, Waardenburg, Tuil, Haaften en Hellouw, oftewel de gehele gemeente Neerijnen.


Contacten

Leden van de Caritas Werkgroep H.H. Petrus en Paulus zijn:

  • Marie-Thérèse Pijls, voorzitter
  • Anke van den Braak, secretaris
  • Esther Hessel, penningmeester
  • Leida König, werkgroeplid

De Caritas Werkgroep is bereikbaar via het secretariaat van de R.K. Geloofsgemeenschap, Grotestraat 23, 4064 EC Varik: telf. 0344-611189 of e-mail adres: varik@pciwestbetuwe.nl Verzoeken en aanvragen worden uiteraard discreet behandeld.